Suhi škreblni

Ko smo že mislili, da nam vreme ni naklonjeno, je dež prenehal namakati kmetijo pri ”Piškovih” in nebo nam je namenilo prijetno, toplo in s sončkom obsijano nedeljsko popoldne.

Nabralo se nas je res lepo število, obiskali smo lahko strokovno predavanje, s praktičnim prikazom priprave sadja na sušenje, si ogledali sadno sušilnico, videli prikaz kuhanja domačega žganja, na stojnicah pa smo lahko poizkusili in kupili domače dobrote, ter druge mojstrovine izpod rok naših lokalnih ponudnikov in umetnikov. Zabavali smo se lahko ob ogledu kmečkih iger, kateri udeleženci so bila naša lokalna društva, uživali smo ob ogledu osrednje prireditve ter krajše predstave naših PLIN-ovcev, naši najmlajši pa so lahko ustvarjali na otroških delavnicah in domov odnesli lastnoročno izdelan spominek.

Vsak je zase nekaj našel in se imel lepo. Zagotovo pa bomo Škreblfest še ohranjali, saj poleg prijetnega druženja nudi možnost ohranjanja ne le sušenja sadja na tradicionalen način, temveč tudi drugih običajev in navad, ki lahko brez  vsaj malo truda izginejo v pozabo.

 

Naj se ob tej priložnosti zahvalimo vsem, ki si odtrgajo del svojega časa za nas, ter ohranjajo naše društvo ter dogodke, ki spadajo zraven, pri vitalnem življenju. Hkrati pa dogodki ne bi bili možni brez naših sponzorjev, ki zaupajo v nas, za kar smo jim iskreno hvaležni. Hvala iz srca!

« 1 of 2 »

 

Dogodek se izvaja v okviru operacije »Čateški škreblni in prgišče sonca«, je delno sofinanciran iz sredstev EKSRP, podukrep 19.2. »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«, in je za obiskovalce brezplačen.


Vaš e-naslov ne bo objavljen.