Minilo je že več kot desetletje, ko so se štirje mladi Čatežani, tedaj srednješolci, poizkusili v vlogah recitatorjev in priložnostnih igralcev ene izmed društvenih prireditev. Presenetljivo dobro jim je šlo od rok. Prvemu uspešnemu nastopu je sledil drugi, pa tretji in postali so ekipa, ki ji je bilo potrebno izbrati ime. Igra prvih črk njihovih imen (Petra, Luka, Ina in Nika) je dala njihovo ime, ki je vse bolj prepoznavno blizu in daleč. Po nekaj letih uspešnega delovanja se jim je pridružil še najmlajši član Aljaž, ki se je več kot odlično vklopil v ekipo.

Predvsem krajši in daljši skeči so njihova priljubljena vsebina. Na prijeten, včasih hudomušen način, zabavati gledalce in pri tem uživati, je njihov moto. Teksti nastajajo kar v njihovi domači delavnici, natančneje Luka je njihov avtor, ostali pa so mu v pomoč. Po obliki pristopa k delu bi jih včasih lahko uvrstili kar v impro ligo, saj zmorejo sestavit scenarij in po tem tudi dobro odigrat kar v zadnjem trenutku pred nastopom. In zmorejo čedalje več. Za njimi je že nekaj uspešnih celovečernih predstav, dobrodelnih prireditev v sodelovanju z Leo klubom Trebnje, vodijo prireditve in koncerte, marsikje si prireditve brez njihovega sodelovanja ne znamo več predstavljati. Leto 2015 pa je bilo za P.L.I.N.-ovce prav posebno, saj so poleg celovečerne predstave z naslovom Zadnja Slovenca na svetu, ki je doživela nekaj uspešnih ponovitev in gostovanj, prejeli tudi srebrno plaketo na Festivalu Vizije, Regijskem srečanju mladinskih gledaliških skupin Osrednje slovenske regije, ter občinsko priznanje Občine Trebnje za kulturno udejstvovanje.

Poleg omenjenih uspehov in gostovanj pa so pomemben člen našega kulturnega društva, saj si brez njihovega udejstvovanja le stežka predstavljamo prireditve na domačem Čatežu.

In kar je pri tej gledališki skupini najpomembneje – so dobri prijatelji in zvesti Čatežani.

Objave Gledališke skupine P.L.I.N.

COMMENTS ARE OFF THIS POST