READING

Achen, Bruselj, Brugge, Luksemburg, Strassbourg, Š...

Achen, Bruselj, Brugge, Luksemburg, Strassbourg, Šmartno pri Litiji

To so mesta, ki smo jih skupaj s Šmarskimi tamburaši obiskali v okviru v okviru gostovanja v institucijah evropske skupnosti.  To so kilometri, so prijetne in ustvarjalne ure, to so pesmi, to so nova poznanstva in prijateljstva, to je druženje, to je obet za nove skupne projekte.

 

Ob dvajsetletnici delovanja društva se nam je uresničila želja obiskati Bruselj in nastopiti v Evropskem parlamentu. Željo nam je uresničila poslanska skupina evropskega poslanca, g. Lojzeta Peterleta. Med številnimi vlogami je komisija izbrala naše društvo in nam za partnerja poti dodelila Šmarske tamburaše. Izkazalo se je, da je bilo to več kot odlično. Do včeraj popolni neznanci, od sedaj pa odličen tandem – MePZ Kres in tamburaški orkester. 

 

Odlično pripravljen program potovanja, ki ga je pripravil in vodil asistent g. Peterleta, g. Andrej Černigoj, je bil zapolnjen do maksimuma. Obiskali smo vse najpomembnejše evropske institucije – Evropski parlament v Bruslju in v Strasbourgu, Svet Evrope, Evropski svet in Muzej evropske zgodovine. Kar nekaj časa pa je bilo namenjenega turističnim ogledom mest – Achen, Bruselj, Brugge, Luksemburg in Strassbourg.

« 1 of 2 »

Vaš e-naslov ne bo objavljen.