READING

Škrebelfest je to nedeljo

Škrebelfest je to nedeljo

Saj vsi vemo kaj so ”škrebelni”, menda. No če sem čisto iskrena, vam uradnega pojasnila iz SSKJ-ja ne najdem. Ampak če vam razložim po domače, je to suho sadje (če se motim me popravite). Ob tem sem se spomnila zgodbe, ki smo jo brali še v osnovni šoli, Pehar suhih hrušk avtorja Ivana Cankarja. Dejansko so bili škrebeljni stara različica današnjih sladkarij. Zgodba pa me dejansko spominja na mojo mladost, ko sem na skrivaj jedla sladoled, direktno iz banjice kakopak. Včasih sem uspešno dokončala celo ali le pustila za vzorec, da mi niso mogli reči, da sem VSE pojedla. Nato pa je le prišel trenutek, ko so si ga zaželeli še ostali člani družine ali smo dobili obisk, pa je resnica prišla na dan. Banjica sladoleda, ki je na prvi pogled izgledala nedotaknjena, je bila prazna 😉 Ja bilo je luštno, ampak zaplavala sem predaleč.

Na Čatežu, smo sklenili organizirati dan posvečen ravno tej stari sladkobi. Škrebelfest je večurni dogodek, ki bi mu lahko rekli tudi domače popoldansko druženje. Organiziran je v sklopu Evropskega tedna kulturne dediščine, ki po vsej Sloveniji poteka od 1. do 10. oktobra 2016, organizira pa ga Zavod za kulturno dediščino Slovenije. Več o nedeljskem dogodku si lahko preberete TUKAJ

Torej, vabljeni v nedeljo, 2. oktobra 2016 ob 14.00 v Razbore pri Čatežu 5. Zagotovo vam ne bo žal, da ste se nam pridružili in z nami preživeli prijetno popoldne. In tokrat nas nobeno vreme ne bo odgnalo. Dogodek bo potekal tudi v primeru dežnih kapljic ali kapelj.

SE VIDIMO – TOKRAT V RAZBORAH!

 


  1. matej

    7 oktobra

    :):):)

Vaš e-naslov ne bo objavljen.