READING

November bo pester

November bo pester

Priznam, malo sem zaspala kar se tiče ažurnosti na naši spletni strani, ampak to še ne pomeni da se v ozadju nič ne dogaja. Marljivo se pripravljamo na pester mesec, mesec ki je za vinogradnike tako ključnega pomena saj sveti Martin odklene ključ od korenin in mošt spremeni v vino.

Kot vsako leto se bo drugo soboto v novembru, natančneje 12. novembra, množica ljudi vila po poti, ki jo je v svojem potopisu Od Litije do Čateža opisoval že Fran Levstik. Na koncu že 30. pohoda po Levstikovi poti, pa se bo odvila tradicionalna Razhodnja, pod okriljem Turističnega društva Čatež, kjer vas bo pričakal pester kulturni in družabni program, v središču pa bo zagotovo naša prelestna princesa cvička Anja Mrhar.

V času pohoda bo v Kulturnem domu na Čatežu na ogled tudi razstava, ki bo letos posvečena ravno 30. pohodu po Levstikovi poti. Otvoritev le-te, pa bo že to nedeljo, 6. novembra ob 14.00. Po otvoritvi, torej ob 15.00 pa vsi lepo vabljeni na predstavo z naslovom Življenje nekoč, ki jo bomo P.L.i.N-ovci končno in zasluženo pripeljali na naš rodni Čatež. V vsakem vremenu se dobimo pod toplarjem gostilne Tončkov dom. Lačni in žejni ne boste, poleg zgodbe pa vas bo ogrelo tudi Športno rekreativno društvo Čatež s toplim čajem in kuhanim vinom.

Se vidimo na Čatežu!

 


Vaš e-naslov ne bo objavljen.