READING

Glasba jih druži že 90 let

Glasba jih druži že 90 let

Vikend v Trebnjem je minil v znamenju godb, predvsem domače, ki v letošnjem letu obeležuje že 90-letnico delovanja. Vojna jih je sicer za kratek čas razdružila, vendar so se srčni glasbeniki ponovno zbrali in ustvarjali naprej.

V dolgoletni karieri so si nabrali kar nekaj godbenih prijateljev iz tujine, ki so se z veseljem pridružili njihovem praznovanju. V petek, 1.7.2016 je OPO Trebnje pripravil slavnostni koncert, ki polne športne dvorane v Trebnjem zagotovo ni pustil ravnodušne. Naslednji dan pa je sledila povorka domače Trebanjske godbe ter vseh gostujočih, v družbi prelestnih Trebanjskih mažoretk, ki posegajo po najvišjih mestih ne zgolj doma temveč tud v Evropi.

Na praznovanju pa nismo manjkali tudi P.L.I.N-ovci. V petek sta slavnostni koncert povezovala Luka Bregar in moja malenkost, Nika Benedičič. V soboto pa sta s humornimi vložki navzoče zabavala Ina Meserko in Aljaž Mlakar.

Občinski pihalni orkester Trebnje, ponovno vam iskreno čestitamo za vaš visok jubilej in naj vas glasba uspešno druži še naprej!


Vaš e-naslov ne bo objavljen.